Intuïtief schilderen

 Het woord intuitie zegt al...

dat deze manier van schilderen niets met onze ratio te maken heeft. Integendeel, je laat je leiden door je gevoel, een dieper weten. 

Dit kan door een thema te nemen, of een probleem of situatie die aandacht mag hebben. Voorafgegaand door een korte geleidde meditatie, concentreer je je op datgene wat bij jou zichtbaar en of voelbaar wordt. Het schilderen komt dan als van zelf. Het hoeft niet mooi te zijn, je schildert van je af en naar je toe, en tegelijkertijd creeer je helderheid omtrent jouw proces.

Een fijne ontspannen manier om jezelf te helen, om te groeien, om op te ruimen en zeker om vertrouwen in jezelf te sterken.

 

Hiervoor hoef je niet artistiek te zijn of ervaring met schilderen te hebben. Je schildert niets na, alleen wat er in jou naar voren komt en dat is altijd goed.

 

*** In het schilderij hieronder lijkt het wel een toneelvoorstelling. Ik schilderde dit op hemelvaart in het kleine kerkje in Gieterveen. Een feest van kleur en beweging.

 

Deze sessies kun je prive komen doen, of met een groepje, of met je familie of vrienden. Het is uiteindelijk jouw feestje en dit kun je indelen zoals jij het graag wilt. Je kunt zo processen schilderen, maar ook een thema nemen dat jou of je groep aanspreekt. 

 

Altijd koffie en thee en lekkers aanwezig. Op therapeutische basis evt vergoeding via je aanvullende verzekering mogelijk.